aerial view

aerial view

exterior master bed

exterior master bed

deck off master bedroom

deck off master bedroom

master bed looking north

master bed looking north

looking north

looking north

looking north to dining

looking north to dining

looking north

looking north

rooftop garden off living

rooftop garden off living

court off living/office

court off living/office

front of house

front of house

curving stone wall

curving stone wall

master from outside

master from outside

looking west

looking west

exterior games room

exterior games room

looking northeast

looking northeast

main entry

main entry

interior foyer to view

interior foyer to view

interior foyer to entry

interior foyer to entry

interior foyer/hall to office

interior foyer/hall to office

living looking southwest

living looking southwest

living looking east

living looking east

living looking south

living looking south

dining looking southwest

dining looking southwest

dining looking northeast

dining looking northeast

kitchen looking north

kitchen looking north

kitchen looking south

kitchen looking south

garden off small office

garden off small office

master bed northwest

master bed northwest

master bed southeast

master bed southeast

master bath

master bath

master bath

master bath

master bath

master bath

master closet

master closet

office looking northeast

office looking northeast

office looking southwest

office looking southwest

court looking south

court looking south

court looking southeast

court looking southeast

small office northwest

small office northwest

small office southeast

small office southeast

stair

stair

lower floor bedroom

lower floor bedroom

lower floor bath

lower floor bath

lower floor bath

lower floor bath

games room northwest

games room northwest

media room southeast

media room southeast

Perched atop a cliff, this house for a retired couple was designed as a series of pyramid-roof-capped pavilions unified with a flat roof. A dramatic curving stone screen wall - essentially growing out of the rocky site - greets visitors. The house opens up upon entering with a direct view of the glazed south wall of the home, which fronts a 180 degree view (Mt Baker is clearly visible). Comprised mainly of a single family residence with a single bedroom, the house accommodates visitors via guest bedrooms located below grade - which also supports a rooftop garden accessed from a covered patio off the living area and main floor office. Essential public spaces face directly to the view. All millwork is custom-made, and offset pivot doors are featured throughout.