exterior from south

exterior from south

guest house from south west

guest house from south west

aerial view looking southeast

aerial view looking southeast

aerial view looking south

aerial view looking south

aerial view looking southwest

aerial view looking southwest

looking northwest

looking northwest

aerial view looking northeast

aerial view looking northeast

looking north

looking north

terrace/court

terrace/court

main entry

main entry

nook

nook

kitchen looking to court

kitchen looking to court

stair

stair

master looking from living

master looking from living

living looking from master

living looking from master

master

master

deck off master

deck off master

This project is an investigation into a linear plan, utilizing opague and transparent planes to organize a very straightforward program. Comprised essentially of two houses linked by a common court, the project is intended to occupy a property that has a strong orientation to a view - a lakefront, for instance. The assumption is that the home would be occupied by a mature couple full-time during the summer months, with the 'guest wing' functioning as a weekend getaway suite for their children. Construction would be poured concrete walls with cedar accents and detailing. Storefront glazing completes the envelope, and glazed garage doors in the living room open to provide direct acesss to the site.